top of page

דרושים לניסויים

מוזמנים לקחת חלק במחקר שלנו ולהשתתף בניסויים שמתקיימים כעת במעבדה

מניפולציה של אינטראקציות מעי-מוח כחלון לאינטרוספציה

unnamed.png
unnamed (1).png

המעי והמוח קשורים קשר הדוק. בשנים האחרונות יש התקדמות רבה בפענוח המורכבות של איתות מעי-מוח. מחקרים קודמים במעבדה התמקדו במניפולציה של המעי מלמטה למעלה (כלומר, מהגוף ולא מהמוח) באמצעות שתיית מים, מה שהביא לשינויים משמעותיים בפעילות הקיבה שהיו קשורים לכמות המים שנצרכה. מחקר חדש במעבדה מתכוון לחקור את האפשרות לתמרן את האותות החשמליים של הקיבה והקשר עם המוח, הפעם מלמעלה למטה. הצעד הראשון בהקשר למחקר הזה שמתבצע כעת במעבדה נעשה על ידי הצגת תמונות שונות של מזון (מעורר תיאבון, מגעיל וכו') תוך רישום בו-זמנית של פעילות הקיבה והמוח של המשתתפים, באמצעות EGG ו-fMRI, בהתאמה. במחקר זה נעשה שימוש גם בשאלונים שונים (כגון מודעות גופנית, חרדה או רווחה).

להרשמה: ioseran@gmail.com

EGG + fMRI

בשנים האחרונות גוברת ההתעניינות באינטראקציה בין איברים ויסראליים (פנימיים) והמוח, והשפעת יחסים אלו על תפיסה ורגש. המחקר במעבדה מתמקד בציר המוח-קיבה והאינטראקציה בין דפוס הפעילות החשמלית בקיבה ורשתות מוחיות, הנמדדים באמצעות EGG (Electrogastrogram) ו-.fMRI  נבחנים אזורי המוח הנמצאים בסנכרון עם הפעילות החשמלית בקיבה ומידת הקישוריות המוחית. המטרה היא להבין השפעות של מגוון תהליכים כהתמלאות הקיבה, הצגת גירויים ויזואליים של מזון ומאפייני אישיות שונים כמודעות גופנית ורווחה נפשית על תיאום המוח-קיבה

הניסוי בוחן את הקישוריות העצבית בין הקיבה והמוח. הוא נעשה בשני שלבים: בשלב הראשון מתבצעת הקלטה של הקיבה - במהלכה מונחות אלקטרודות על הבטן התחתונה המקליטות את הפעילות החשמלית, ובשלב השני מתבצעת הקלטת הקיבה בתוך מכשיר MRI. הקלטות הקיבה נעשות בשכיבה וללא תזוזה, ובין ההקלטות ייתכן ויתבקשו הנבדקים לשתות או לאכול.

מיקום: החלק הראשון במעבדת המחקר באוניברסיטת בן גוריון, החלק השני במכון הדימות בביה"ח סורוקה.

הוראות מיוחדות: על הנבדקים יהיה לצום 3 שעות לפני הניסוי, ולגלח את שיער הבטן (גברים)

הבחנה בין פרצופים

Picture1.png

בניסוי אנחנו מנסים להתחקות אחר המנגנונים שבאמצעותם חשיפה מעדכנת ומשפרת ייצוגים תפיסתיים של פרצופים. על מנת להבין לעומק את ההשפעה של חשיפה לפרצופים בטווחי זמן שונים, על אופן עיבוד הפרצוף, אנו עורכים מגוון ניסויים בהם המשתתפים מתבקשים לבצע שיפוטים "זהה/שונה" במטלה פשוטה של הבחנה בין פרצופים.

דוגמא למהלך ניסוי: הניסוי מתבצע מול מחשב ומורכב משלושה חלקים: שני חלקים מבוצעים בשתי פגישות, בפער של כשבוע ביניהן,  בנות כ-שעה במעבדה, וחלק אחד אינטרנטי.
אנחנו מחפשים נבדקים דוברי עברית שפת אם, ללא הפרעות קשב וללא לקויות למידה (דיסלקציה, דיסגרפיה, דיסקלקוליה) מאובחנות.

להרשמה: tasbash@gmail.com

bottom of page