top of page

דרושים לניסויים

מוזמנים לקחת חלק במחקר שלנו ולהשתתף בניסויים שמתקיימים כעת במעבדה

EGG + fMRI

בשנים האחרונות גוברת ההתעניינות באינטראקציה בין איברים ויסראליים (פנימיים) והמוח, והשפעת יחסים אלו על תפיסה ורגש. המחקר במעבדה מתמקד בציר המוח-קיבה והאינטראקציה בין דפוס הפעילות החשמלית בקיבה ורשתות מוחיות, הנמדדים באמצעות EGG (Electrogastrogram) ו-.fMRI  נבחנים אזורי המוח הנמצאים בסנכרון עם הפעילות החשמלית בקיבה ומידת הקישוריות המוחית. המטרה היא להבין השפעות של מגוון תהליכים כהתמלאות הקיבה, הצגת גירויים ויזואליים של מזון ומאפייני אישיות שונים כמודעות גופנית ורווחה נפשית על תיאום המוח-קיבה

הניסוי בוחן את הקישוריות העצבית בין הקיבה והמוח. הוא נעשה בשני שלבים: בשלב הראשון מתבצעת הקלטה של הקיבה - במהלכה מונחות אלקטרודות על הבטן התחתונה המקליטות את הפעילות החשמלית, ובשלב השני מתבצעת הקלטת הקיבה בתוך מכשיר MRI. הקלטות הקיבה נעשות בשכיבה וללא תזוזה, ובין ההקלטות ייתכן ויתבקשו הנבדקים לשתות או לאכול.

מיקום: החלק הראשון במעבדת המחקר באוניברסיטת בן גוריון, החלק השני במכון הדימות בביה"ח סורוקה.

הוראות מיוחדות: על הנבדקים יהיה לצום 3 שעות לפני הניסוי, ולגלח את שיער הבטן (גברים)

הבחנה בין פרצופים

Picture1.png

בניסוי אנחנו מנסים להתחקות אחר המנגנונים שבאמצעותם חשיפה מעדכנת ומשפרת ייצוגים תפיסתיים של פרצופים. על מנת להבין לעומק את ההשפעה של חשיפה לפרצופים בטווחי זמן שונים, על אופן עיבוד הפרצוף, אנו עורכים מגוון ניסויים בהם המשתתפים מתבקשים לבצע שיפוטים "זהה/שונה" במטלה פשוטה של הבחנה בין פרצופים.

דוגמא למהלך ניסוי: הניסוי מתבצע מול מחשב ומורכב משלושה חלקים: שני חלקים מבוצעים בשתי פגישות, בפער של כשבוע ביניהן,  בנות כ-שעה במעבדה, וחלק אחד אינטרנטי.
אנחנו מחפשים נבדקים דוברי עברית שפת אם, ללא הפרעות קשב וללא לקויות למידה (דיסלקציה, דיסגרפיה, דיסקלקוליה) מאובחנות.

להרשמה: tasbash@gmail.com

זיהוי פנים

פרוסופגנוזיה מולדת (Congenital Prosopagnosia - CP) הינה הפרעה נוירופסיכולוגית המאופיינת בליקויים משמעותיים ביכולת ללמוד, לזהות ולעבד פנים. מחקרים קודמים גילו באמצעות מעקב אחרי תנועות עיניים, שמשתתפים עם פרוסופגנוזיה מסתכלים ומעבדים פנים בצורה שונה מזו של נוירוטפיקליים. רוב המחקרים הקודמים ב-CP התמקדו בבחינת דפוסי סריקה ספציפיים של פרצופים בודדים ותכונותיהם הפנימיות.

לפיכך, במחקר הנוכחי, אנחנו עושים שימוש בשלוש משימות בהן אנחנו מודדים תנועות עיניים אצל CPs בתנאים אקולוגיים יותר שבהם פרצופים מוכרים ולא מוכרים שונים מוצגים בסצנות טבעיות ומורכבות יותר. מטרת המחקר היא להבין האם ובאיזה אופן, בתנאים אקולוגיים נבדקים עם פרוסופגנוזיה מתבוננים לעבר פנים באופן שונה מנבדקים נוירוטיפיקליים.

 

מודעת חיפוש: המעבדה לזיהוי פנים של פרופ' גליה אבידן מחפשת נבדקת ביקורת שתשתתף במחקר חדש, במסגרתו תתבקש לעבור מספר מטלות זיהוי פרצופים. הנבדקת צריכה לעמוד בקריטריונים הבאים:
1.נטיית יד שמאלית.
2. אישה בגיל 39 עד גיל 47. 
הניסוי בנוי מחלק מקוון שניתן לבצע מהבית (במשך כשעה) ועוד חלק נוסף במשך שאורכו כשעתיים ורבע שיש לבצע פיזית במעבדה שלנו באוניברסיטת בן גוריון לאחר מילוי החלק המקוון. 
התגמול הוא 120 שקלים או 19 נקודות קרדיט במערכת הסונה. 

נוכל בנוסף לשלוח למי שתשתתף פירוט לגבי האופן בו היא סורקת ומזהה פרצופים. 

להרשמה: adimizra@post.bgu.ac.il

bottom of page